İçeriğe geç
Şimdi Al Sonra Öde Seçenekleri Bonvagon'da! 👈
Şimdi Al Sonra Öde Seçenekleri Bonvagon'da! 👈
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Bonvagon

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Bonvagon line

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmi bayramlarından biridir. Türkiye ve KKTC yanı sıra Kosova Cumhuriyeti'nde "23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı" olarak kutlanılır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir.

Hakimiyet-i Milliye Bayramı (önceleri 1 Kasım, sonra 23 Nisan), saltanatın kaldırılışının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu gerçekleştiren TBMM'nin açılışının egemenliği padişahtan alıp halka vermesini kutlamak amacını taşırken, Çocuk Bayramı savaş sırasında yetim ve öksüz kalan yoksul çocukların bir bahar şenliği ortamında sevindirmek amacını taşımaktaydı.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, UNESCO'nun 1979'u Çocuk Yılı olarak duyurmasının ardından, TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ni başlatarak, bayramı uluslararası düzeye taşımıştır. Günümüzde bayrama birçok ülkeden çocuklar katılmakta, çeşitli gösteriler hazırlanmakta, okullarda törenler ve çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Ayrıca 1933'te Atatürk'le başlayan çocukları makama kabul etme geleneği günümüzde çocukların kısa süreliğine devlet kurumlarının başındaki memurların yerine geçmesi şeklinde devam etmektedir.

Biz de herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını canı gönülden kutlar, sizi çocuklara özel koleksiyonumuzdan hediyenizi seçmeye davet ediyoruz.

Önceki makale Günün yorgunluğunu küvette güzel bir banyo ile atın.
Sonraki makale 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü